Veelgestelde vragen GlowXX spraytan

Ga je oranje kleuren?

Nee, je wordt absoluut niet oranje van onze high-end spray tan producten. Je krijgt een natuurlijke bruine kleur. De producten van vandaag zijn veel beter dan die van een paar jaar geleden. Helaas zijn er nog heel veel spraytanning salons in Nederland die ondermaatse producten gebruiken.

Zijn de producten getest op dieren?

Nee, ik gebruik geen producten die getest zijn op dieren! 

Krijg je vlekken als de kleur van de spraytan vervaagt?

Nee, je krijgt geen vlekken. De kleur van de spraytan neemt geleidelijk af. Er zijn mensen die gevoeliger zijn voor huidreacties. Het gebruik van medicijnen of een verstoring van de hormoonhuishouding kan dit veroorzaken. Gelukkig is dit zeer zeldzaam.

Hoe werkt de spraytan behandeling?

Je staat in een speciale (semi-open) tent en we spuiten je gelijkmatig met een spuitmachine. De spray wordt snel door de huid opgenomen en je krijgt binnen 10 minuten een mooie egale bruine teint.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Houd echter rekening met 30 minuten, omdat je tijd nodig hebt voor de uitleg en voorbereiding.  

Hoe kan ik me voorbereiden op de behandeling?

Je kunt zich op de behandeling voorbereiden door, indien mogelijk, je huid de dag ervoor te scrubben. Je mag tot 8 uur voor de sessie scheren en harsen (anders is je huid te kwetsbaar). Ook dien je voor de behandeling alle make-up te verwijderen en op de dag van de behandeling lotion, crème, parfum en deodorant te vermijden. We raden ook aan om comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed te dragen.

Wanneer kan ik douchen?

We raden aan om na de behandeling twee uur te wachten met douchen.

Zie je direct resultaat?

Ja natuurlijk! Maar de kleur zal zich de komende uren blijven ontwikkelen. Binnen 24 uur heb je een prachtige, natuurlijk ogende kleur.

Zal mijn huid droog aanvoelen na de behandeling?

Nee, je huid zal zacht en soepel aanvoelen. We gebruiken hoogwaardige producten die goed zijn voor je huid.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Draag na de behandeling comfortabele losse en donkere kleding en douch niet eerder dan 2 uur na de behandeling.

Is Spraytan veilig voor iedereen?

Ja! Spraytan is in principe voor iedereen geschikt. We raden het echter niet aan in de volgende situaties:

- Als je psoriasis, eczeem of andere allergische reacties op je huid hebt.

- Als je open wonden hebt.

- Als je net een peeling, laserbehandeling of andere huidbehandelingen hebt gehad. Dan kun je het beste wachten tot je huid volledig hersteld is voordat je een spraytan sessie boekt.

- Als je medicijnen gebruikt die lichtgevoeligheid veroorzaken (verhoogde gevoeligheid voor licht). Raadpleeg altijd eerst je arts.

Als je een erg gevoelige huid hebt en vaak een verkeerde reactie hebt op nieuwe producten, is het raadzaam om een ​​proefstukje op je arm te laten spuiten. Dit kan alleen op afspraak en kost niets.

Is een Spraytan-behandeling veilig voor zwangere vrouwen?

Ja, onze producten zijn 100% natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën. De bruiningsvloeistoffen zijn ook parabenen- en dierproefvrij.

Is Spraytan ook geschikt voor een zeer lichte huid?

Ja, spraytan is ook geschikt voor een zeer lichte huid. Je krijgt een mooie en subtiele bruine teint, waardoor je er niet meer wit uitziet. 

Zijn er meerdere tinten?

Ja, er zijn verschillende tinten om uit te kiezen. De uiteindelijke kleur wordt voor een groot deel bepaald door je pigment en de DHA-concentratie in de bruiningslotion. Er is dus een product voor elk huidtype.

Hoe lang duurt de kleur?

De bruine kleur duurt meestal 5-7 dagen, maar dit kan van persoon tot persoon verschillen. De verzorging van je huid en je huidtype spelen hierbij zeker een rol.

Stinkt de tanning?

Gelukkig is de geur van de tanning niet zo slecht of stinkend. Het heeft wel een geur die je tijdens en kort na je behandeling kunt ruiken, maar veel mensen vinden het product juist prettig ruiken.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyaceton) is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit druiven, suikerriet of suikerbieten. DHA is het hoofdingrediënt in bijna elk zelfbruinend product. Het zit in concentraties van 8% tot 14% in bruiningsvloeistoffen. DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en de EU-lidstaten. Spraytanning met DHA wordt ook aanbevolen door onder andere de American Skin Cancer Organization, de American Medical Association, de American Dermatological Academy en de American Cancer Society.

Mag je na een spraytanning naar de sauna, intensief sporten of zwemmen?

Dit is niet onmogelijk, maar de kleur zal sneller vervagen. Het wordt afgeraden om direct na de behandeling te zweten (tot ongeveer 8 uur daarna) omdat de bruining nog enkele uren na de behandeling doorwerkt en tijd nodig heeft om in te trekken.

Bouw ik een kleurtje op als ik regelmatig een spraytan boek?

Als je regelmatig een spraytanning sessie boekt, helpt dit om je bruine kleur te verdiepen en de duur van de bruining te verlengen.

Wat is het verschil tussen een zonnebank en spraytan?

Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat je bij een spraytanning jezelf niet blootstelt aan UV-straling. Dit is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je gezondheid in het algemeen. Daarnaast zijn er geen gezondheidsrisico's verbonden aan oververhitting of uitdroging, zoals dat soms het geval kan zijn bij zonnebanken.

Mag je na een Spraytan behandeling de zon in?

Ja, je kunt na een spraytanbehandeling de zon in. Het is echter raadzaam om 24 uur te wachten met intense blootstelling aan de zon. Je bent echter niet beschermd tegen de zon. Laat je niet misleiden door je mooie bruine tint en blijf je huid zorgvuldig beschermen met de factor die je normaal gebruikt.

 

Social updates#GLOWXX
Locaties door heel nederland Locaties door heel nederland

Spray-tan studio's Nederland & België

Wil je graag eens langskomen? Bekijk dan hier onze dichtstbijzijnde spraytan vestiging voor een afspraak. Wij nodigen je graag uit voor een advies & kopje koffie!

Spraytan afspraak maken?

Wil je een afspraak maken bij één van onze salons? Klik op onderstaande knop om een aanvraag te doen.

Spraytan reserveren
Stuur een bericht via Whatsapp!
Loading...